Servis iPad 2, iPad 3 i iPad 4

 

Kod iPad uređaja uglavnom nema skoro niti jednog drugog razloga zbog kojega bi nam morali doći u posjetu osim razbijenih stakla do kojih dolazi usljed nezgodnih padova ili udaraca.

Dakle kod sva tri modela najčešći popravci su promjena razbijenog digitizera tj. stakla osjetljivog na dodir. Popravak je u pravilu, ovisno o gužvi, gotov unutar istoga dana kada je i zaprimljen uređaj na servis.

 


Specifični kvarovi na iPad 2 uređaju:

iPad-4-dijelovi

Iako je razbijeno staklo većina razloga za posjetu servisu, postoji još par problema na koje bi mogli naići, ali i to uglavnom na iPad 2 modelu. Usljed padova na ovome modelu postoji povećana šansa da će doći do kvara na LCD ekranu, čak i ako se samo staklo ne razbije, moguće je da uređaj prestane prikazivati sliku ili će doći do promjene u boji i slični problemi sa prikazom slike. U tome slučaju mora ga se promjeniti za novi. Njegova promjena traje isto 1 radni dan kao i staklo.

 

Sljedeći je problem loš wifi signal do kojega isto dolazi usljed udaraca ili padova. Kada uređaj padne moguće je da će njegova krhka antenica puknuti ili izaći iz svoga konektora i tada će vaš signal za wifi biti najmanje prepolovljen. Neispravna wifi antena se promjeni unutar 1 radnog dana.

 

Tvornički nedostaci i mane iPad uređaja

 

iPad 2

Kod nekih GSM modela je zabilježen problem sa neprepoznavanjem umetnute sim kartice, ali problem nije do samoga čitaća SIM kartice što bi bilo relativno jednostavno promjeniti već do  matične ploče. Kako nismo nikada uspjeli otkriti gdje je izvor problema nemožemo ga niti otkloniti te nažalost ukoliko vam se ovaj kvar pojavio trajno ste ostali bez GSM opcije na uređaju.

 

iPad 3

Kod ovoga uređaja je zabilježen vrlo veliki broj pritužbi zbog neugodnog zagrijavanja uređaja prilikom rada. Naime iPad 3 je vrlo brzo povućen iz prodaje i zamjenjen novim modelom tako da je za naslutiti da postoji neki problem koji je detektiran naknadno, iako nikada službeno nije potvrđen. Naša je preporuka da se u svakome slučaju kupuje njegov nasljednik ako imate priliku birati.

 

iPad 4

U zadnje vrijeme se pojavio popriličan broj uređaja koji su sami od sebe prestali raditi i kojima smo samo mogli dijagnosticirati neispravnu matičnu ploču. Naime zasada nema nekog objašnjenja ni od strane servisera niti od strane samoga Apple-a. Indikacija je da se radi o neispravnome memorijskome čipu na ploči međutim zasada to još nismo uspjeli potvrditi.