Servis iPad Mini 2, 3 i 4

 

Servis iPad Mini uređaja, zbog vrlo kompliciranog načina otvaranja i zatvaranja, traju duže od svih ostalih uređaja koje popravljamo. Spadaju među rijetke uređaje u našem servisu koji nemaju kompletnu besplatnu dijagnostiku.

Besplatni su samo testovi i provjere koje možemo odraditi bez da uređaj fizički otvaramo. Svi popravci na iPad mini-u traju minimalno 1 radni dan.

 

 

iPad Mini serija- najčešći kvarovi i popravci

 

iPad-mini-2-dijeloviNajčešći problem je kao i uvijek razbijeno staklo na prednjem panelu, međutim uređaj je tako složen da je popravak vrlo kompliciran. Promjena stakla iziskuje vrlo veliko iskustvo i kvalitetne alate kako bi bila napravljena onako kako je to Apple zamislio. Iz toga razloga preporučamo da ovaj popravak radite samo u specijaliziranim servisima.

Uz staklo od nezgodnog pada  ili udarca na ovome uređaju će vrlo lako nastradati i LCD panel te će ga trebati mjenjati za novi, kod promjene treba biti vrlo oprezan da se prilikom otvaranja ne ošteti i touch jer time popravak vrlo lako, ovisno o modelu koji imate, postane neisplativ.

Često se na kućištu uređaja rade manji, jeftiniji kozmetički zahvati kao npr. poravnavanje rubova ili izvlačenje kojekakvih udubljenja. Kućište se baš u kompletu mijenja ukoliko je iPad pretrpio znatna oštećenja. Promjena je vremenski zahtjevna jer se svaki, pa i najmanji dio, mora preseliti iz jednog kućišta u drugo.

 

Tvornički nedostaci i mane

 

Svi modeli su bez  tvorničkih nedostaka, niti imaju tvorničke mane na koje bi trebali paziti prilikom kupnje. Kada se radi o iPad Mini seriji, u našem servisu završe samo uređaji koji su nepažnjom oštečeni.