Servis iPhone 4 i iPhone 4S

 

Trajanje servisa: promjena ekrana, promjena baterije i slično unutar 30 minuta, neki popravci do maksimalno jedan radni dan

Dostupnost rezervnih dijelova: dostupni svi rezervni dijelovi za iPhone 4 i  iPhone 4S

Dodatna oprema: zaštitne maske, folije i torbice, punjači, rezervne baterije…izlog u našem servisnom centru

 

Najčešći kvarovi i popravci:

 

S obzirom na starost i na to koliku “kilometražu” imaju ovi uređaji uopće najviše se naravno mijenja baterija, kod nekih je to čak i možda sada već i druga promjena baterija od početka.

 

Sljedeće bi bile tipke naravno koje se se do sada zasigurno pritisnule i više tisuća puta tokom korištenja te su tako njihove membrane istrošene i više ne funkcioniraju pravilno ili ne funkcioniraju uopće. Tipka power za paljenje kao i home tipka spadaju pod brze rutinske popravke koji traju oko pola sata u našem servisnom centru.

 

Naravno tu je uvijek nezaobilazan razbijeni prednji panel koji je jednostavno kod svih modela jedan od najčešćih popravaka. Njegova promjena u našem servisu traje oko pola sata.

 

Tvornički nedostaci i mane:

 

iPhone-4S-dijeloviiPhone 4

 

Ovaj uređaj nema niti jednu tvorničku manu, dakle za očekivati je da ukoliko postupate sa njime uredno bez nekih većih udaraca ili sličnih trauma da će on raditi bez ikakvih problema dok ga ne zamijenite sa novijim modelom.

Međutim ukoliko ste jedan od manje opreznih korisnika kome je taj uređaj pao previše puta tada je dobro napomenuti da on ima neke slabe točke ili boljke. Najčešće se pojavljuje problem sa audio kompajlerom i problem sa gsm pojačalom.

 

Audio kompajler se kod učestalih udaraca odvoji sa matične ploče te se javlja problem da vas prilikom poziva nitko ne čuje. Ovaj kvar mnogi neiskusni servisi zamjene za neispravni mikrofon, no to je ustvari vrlo lako dijagnosticirati. Probajte se snimiti na diktafon, ukoliko je bilo uspješno mikrofon je ispravan i imate problem sa audio kompajlerom. Ovaj popravak traje nekoliko sati.

 

Drugi kvar nastaje ukoliko je telefon doživio pad te mu se od siline udarca odvoji pojačalo signala sa ploče. Ukoliko nakon pada telefon javlja nema usluge ili konstantno traženje vjerovatno se radi o ovome kvaru. Popravak u našem servisu traje 1 radni dan.

 


iPhone 4s

 

Ovaj uređaj ima tvornički problem sa wifi čipom. Naime, u vrlo velikom postotku kod iPhone 4s modela prestaje raditi wifi sam od sebe. Prema našem iskustvu ne radi se o nikakvom mehaničkom oštećenju niti o software-skom problemu već baš o tvorničkom propustu samoga Apple-a. Kako problem nije nikada priznat, nema niti programa kojim bi se taj problem kod njih riješio. Ovaj popravak ne radimo jer je postotak vraćanja problema nakon popravka jako velik.

 

Dijagnostika kvara i popravak iPhone 4 i 4S

 

Naši iskusni serviseri brzo će otkloniti bilo koji kvar na Vašem iPhone uređajima. Najava za servis nije potrebna.  Ukoliko niste u mogućnosti donjeti Vaš iPhone u naš servis u Zagrebu, za Vas smo osigurali besplatnu dostavu.