Servis iPhone 5, iPhone 5C i iPhone 5S

 

Trajanje servisa: 30 minuta za promjene ekrana, baterije, tipki… do max 3 dana za popravke matičnih ploča ili popravak nakon pada u vodu

Dostupnost rezervnih dijelova: dostupni na skladištu za sve modele iz serije iPhone 5

Dodatna oprema: maske, zaštitne folije, zaštitne torbice

 

Najčešći kvarovi i popravci iPhone 5 modela:

 

Promjena ekrana:

Kao i kod svakog modela najviše je razbijenih ekrana u servisu. Kod ovih uređaja promjena samo stakla trenutno nije isplativa solucija, dovoljno niska cijena izmjene kompletnog prednjeg panela je ne samo najisplativija već i najbrža opcija za ovaj popravak. Prednji panel se mijenja kod bilo kakvog problema sa ekranom, bilo da je problem do prikaza slike, neispravnog odaziva na dodir ili je jednostavno razbijeno staklo nakon nezgodnog pada. Promjena kompletnog prednjeg panela traje do pola sata.

iPhone 5S dijelovi

Promjena baterije:

Ukoliko Vam se dešava da se Vaš iPhone 5 gasi usred razgovora ili fotografiranja, indikator baterije naglo padne, kod punjenja naglo naraste, ne možet izdržati ni pola dana na jednome punjenju… ništa se ne brinite, niste jedini. Skoro svi iPhone 5 modeli s obzirom na starost uskoro bi morali, ukoliko već do sada i nisu, promjeniti bateriju. Promjena nije skupa i traje svega desetak minuta.

 

Promjena docka za punjenje:

Česti kvar je i konektor za punjenje. Obično problemi počnu sa laganim prekidanjem kod punjenja ili pak često nemogućnost punjenja na obje strane kabla. Ovi simptomi postaju sve izraženiji da bi na kraju punjenje skroz prestalo. Promjenom docka za punjenje na telefonu problem je riješen. Popravak traje oko pola sata.

 

Promjena power tipke:

Skoro da i nema više iPhone 5 uređaja koji imaju originalnu power tipku. Ovaj problem je tvornička greška „običnih petica“ te će svi njihovi korisnici prije ili kasnije sigurno trebati ovaj popravak. Simptomi su jednostavni, tipka za paljenje prestane raditi, nekima samo najednom dok nekima postupno, pred kraj radeći samo pritiskom na sami lijevi kraj tipke. Popravak se radi promjenom cijeloga power flex kabla i za njegovu izmjenu je potrebno rastaviti skoro cijeli telefon.  Servis traje oko jedan sat.

 

Promjena kućišta:

Još jedan nezgodni problem i česti popravak je promjena kućišta na iPhone 5 modelima. Popravak uključuje promjenu cijelog aluminijskog kućišta uređaja. „Obične petice“ imaju problem sa grebanjem te skoro svaki taj uređaj koliko god vi pazili na njega ima popriličan broj ogrebotina i oštećenja. Obično se kućište telefona mijenja samo ukoliko je telefon pretrpio znatna oštećenja. Najčešće ga je potrebno promijeniti nakon nekih jakih padova, udaraca i slično. Promjena je komplicirana i traje oko 3 sata.

 

 

Tvornički nedostaci i mane serije iPhone 5

 

iPhone 5

Ovaj uređaj je unatoč svojoj nevjerojatnoj popularnosti zasigurno model sa najviše tvorničkih mana i nedostataka.

Problematična  Power tipka i tvornički loša baterija su priznati problemi te Apple nudi besplatnu zamjenu za uređaje koji imaju spomenute probleme, a provjeru da li je i vaš uređaj potencijalni kandidat za popravak kao i više informacija pogledajte ovdje za power tipku ili/i ovdje za bateriju.

 

Problem neotpornog kućišta je taj što ga nažalost Apple nikada nije priznao kao svoju grešku već je samo izašla izjava da se radi o aluminiju koji je jako lagan i mekan pa je stoga i podložan oštećenjima. Shodno tome nema ni programa za besplatnu promjenu oštećenih kućišta. Nema druge nego uložiti u neku što kvalitetniju futrolu ili masku i ne vaditi ga iz nje dok ne završi u oglasniku.

 

Iphone 5c

Ima vrlo nezgodnu tvorničku grešku koja još k tome nije priznata  od strane Apple-a, unatoč brojnim komentarima njegovih korisnika. Naime radi se o problemu sa netočnim praćenjem vremena, dakle jednostavno uređaj prestane pratiti vrijeme, njegov sat i datum su netočni i koliko god vi puta namjestili sat nanovo on se ponovno pogubi nakon nekog vremena. Ovaj naoko glupi problem nažalost u potpunosti vam onemogućava da se koristite tim uređajem jer naprosto više ništa ne radi ispravno ukoliko je sat krivo podešen! I da problem bude još i gori – nema mu pomoći… Ukoliko vas je pogodio ovaj problem jedino što možete napraviti je promjeniti uređaj.

 

Dijagnostika kvara i popravak iPhone 5, 5C i 5S

 

Naši iskusni serviseri brzo će otkloniti bilo koji kvar na Vašem iPhone uređajima. Sve rezervne dijelove imamo na skladištu pa najava za servis nije potrebna.

Ukoliko niste u mogućnosti doći u naš servisni centar u Zagrebu, za Vas smo osigurali besplatnu dostavu Vašeg iPhone-a u naš servis i nakon popravka u Vaš dom.