Servis Samsung Galaxy S4/S4 Mini

 

Imate razbijeni ekran ili neki drugi problem na Vašem Samsung Galaxy S4/S4 Mini uređaju, sav Vaš život je na njemu, a od same pomisli da ga morate ostaviti u servisu Vam je loše?

Ne brinite 90% kvarova rješavamo u pola sata ili manje.

Očekujete važan poziv ili mail? Mobitel Vam je do malo prije normalno radio, a sada ne daje nikakve znakove života…nema problema u većini slučajeva kvar ćemo otkriti unutar samo jednoga sata i to bez ikakvih troškova jer kod nas je dijagnostika kvara u potpunosti besplatna.

Svi dijelovi su vrhunske kvalitete, a naši ljudi s višegodišnjim iskustvom u radu tako da možete biti sigurni da je svaki popravak napravljen kod nas napravljen po najvišim standardima kvalitete. A to Vam naravno i garantiramo jamstvom od 6 mjeseci na sav rad i svaki ugrađeni dio u iCentru.

 

Velikim ulaganjem u najnoviju tehnologiju, opremljeni smo za zamjene samog stakla na modelima Samsung Galaxy, bez da se mijenja cijeli prednji panel. Jedini ih radimo na identičan način na koji se oni proizvode u Samsung tvornici što garantira original kvalitetu Vašeg novog promijenjenog stakla. Za ovakav popravak ekrana, tj. promjenu razbijenog stakla, potrebno je nešto više vremena (cca 3 sata) od slučajeva u kojima se mijenja kompletni prednji panel, ali time Vam štedimo znatan novac jer je usluga upola jeftinija.

 

Koji su najčešči kvarovi i koliko traje servis Samsung Galaxy S4:

 

Prednji panel – Prednji panel se mijenja kod bilo kakvog problema sa ekranom, bilo da je problem do prikaza slike, neispravnog odaziva na dodir ili jednostavno uopće ne radi nakon nezgodnog pada. Promjena kompletnog prednjeg panela traje do pola sata.

Staklo prednjeg panela – Ukoliko nakon pada uređaja imate razbijeno staklo prednjeg panela, ali slika i odaziv na dodirne komande uredno rade, tada je kod ovih modela moguće napraviti promjenu samo razbijenoga stakla. Postupak je kompliciran i vremenski zahtjevan te ne spada u brzi popravak pa je uređaj obično potrebno ostaviti na servisu oko jedan radni dan.

Kućište telefona – Kućište telefona je tanki rub oko prednjeg panela te se na njega lijepi cijeli prednji panel i ušarafljuju sve komponente uređaja. Taj dio se često izgrebe ili ošteti od korištenja i kojekakvih padova. Iako ga je moguće promijeniti, promjena je vrlo komplicirana te spada u jednaki popravak kao da se mijenja i razbijeno staklo. Popravak traje jedan radni dan.

Middle frame – Middle frame je deblji ukrasni rub telefona, te se on mijenja ukoliko je potrgan ili izgreban od korištenja. Promjena ovoga okvira traje oko 15 minuta.

Zadnji poklopac – Ukoliko je oštećen, izgreban ili potrgan moguće ga je zamijeniti novim. Promjena traje par minuta tako da uređaj nije potrebno ostavljati na servisu.

Baterija – Ukoliko je baterija stara ili neispravna potrebno ju je promijeniti. Promjena traje par minuta stoga uređaj nije potrebno ostavljati na servisu. Sve naše baterije su istovjetne originalnim baterijama što znači da ne ugrađujemo baterije koje nisu po specifikaciji proizvođača (većeg kapaciteta od standarda i slične modifikacije).

Touch svjetleće tipke menu i back/home tipka – Ukoliko Vam ne rade ili ne svijetle touch tipke na ekranu, te ukoliko Vam ne radi home tipka potrebno je promijeniti cijel flex kabel odgovoran za njih. Taj kabel se nalazi unutar prednjeg panela što njegov popravak čini izuzetno kompliciranim i skupim. Zbog svoje zahtjevnosti za ovaj servis je potrebno najmanje jedan radni dan.

ni zvučnik/Proximity senzor– Ukoliko ne čujete sugovornika, čujete ga jako slabo ili je zvuk čudan i izobličen potrebno je zamijeniti ušni zvučnik. Uz ušni zvučnik na istome kablu se nalazi i senzor blizine te ukoliko imate problema sa tom funkcijom potrebno ga je zamijeniti. Popravak traje oko 20 min.

Razglas zvučnik – Ukoliko ne čujete zvuk zvona kada Vas netko zove ili je zvuk izobličen, loš ili tih, problem je u velikom zvučniku razglasa i potrebno ga je promijeniti. Popravak traje oko 20 min.

Konektor za slušalice – Ukoliko Vam konektor za slušalice ne radi ispravno, zvuk prekida ili pak šumi i sl. potrebno ga je zamijeniti novim. Ovaj dio je moguće promijeniti unutar 15 min.

Prednja kamera – Ukoliko Vam ne radi prednja kamera, ima čudne mrlje ili pak kamera ne fokusira ispravno pa je slika mutna i sl. potrebno ju je zamijeniti novom. Promjena traje oko 20 min.

Zadnja kamera – Ukoliko Vam ne radi glavna kamera, ima čudne mrlje i oštećenja ili pak kamera ne fokusira ispravno pa je slika mutna i sl. potrebno ju je zamijeniti novom. Promjena traje oko 15 min.

Dock za punjenje – Ukoliko Vam uređaj više ne puni ispravno ili prekida kod punjenja, te ukoliko Vam ne radi mikrofon moguće je da je problem do docka te ga je potrebno zamijeniti novim. Promjena traje oko 20 min.

Čitač SIM i SD kartica – Čitači kartica se nerijetko oštete nepravilnim umetanjem SIM ili memorijskih kartica. Ukoliko dođe do ovakvoga oštećenja potrebno je čitač zamijeniti novim. Promjena SIM i SD čitača traje oko 20 min.

Vibro motorić – Ukoliko ne radi vibro motorić potrebno ga je zamijeniti novim. Promjena traje nekoliko minuta stoga uređaj nije potrebno ostavljati na servisu.

Wi-Fi antena – Ukoliko ste primijetili da Vam je smanjen signal od Wi-Fi-ja, iako rijetko, moguće je da je problem u Wi-Fi anteni i potrebno ju je zamijeniti novom. Ovaj popravak traje oko 20 min.

Matična ploča – Nerijetko se kod Samsung uređaja događa da ne radi određena tipka, da je mikrofon neispravan, ne radi punjenje uređaja i slično. U većini servisa će Vam reći da je u takvim slučajevima popravak nemoguć i da zbog jedne tipke morate kupiti novi uređaj, ali to nije točno. Specijalizirani smo servis za popravke matičnih ploča te radimo popravke svih vrsta, od promjene najmanjih elemenata do velikih BGA čipova, a sve to uz besplatnu dijagnostiku kvara. Popravci matičnih ploča spadaju u vrlo komplicirane i zahtjevne popravke i u pravilu traju od 1 do 3 radna dana.

Sitni dodaci, tipke i vijci – Ponekada je potrebno zamijeniti i dijelove koji nisu podložni kvaru iz razloga što su zagubljeni ili oštećeni nekim nestručnim otvaranjem ili servisom. Dijelovi kao što su šarafići, zaštitni limići, tipke ili ladice za SIM karticu se, naravno, mogu nabaviti kod nas. Slobodno pitajte ukoliko su Vam potrebni! Većinu takvih uglavnom i poklanjamo 😉